Rovitex(R).Logo.Kicsi.JPGA Rovitex Hungária Kft. hivatalos blogja. Minden ami lakástextil: dekorfüggöny, függöny, függönykarnis, karnis, dekor, szőnyeg, tapéta, takaró, párna, terítő ... egy helyen. Rovitex Lakástextil Pécs. www.rovitex.hu

Gardenia(R).Logo.Kicsi.jpgGalant(R).Logo.Kicsi.jpg

Elérhetőségeink

Központi telephely és raktár: 
Rovitex Hungária Kft.
H-7634, Pécs, Nagy-berki u. 8/3.
Ügyfélszolgálat:
Tel: +36/72-525-466
Fax: +36/72-525-467
Központ:
Tel: +36/72-547-100
Fax: +36/72-547-101
rovitex@rovitex.com

Mintabolt:
Park Center, Pécs, Siklósi út 68/a.
(a temetővel szemben)
Nyitvatartás: H-Szo: 9-19, V: 9-16
Mobil: +36-30/500-9417

Kövess minket máshol is!

1328181438_1371352854.jpg twitter_icon4.jpg

Katalógusok

Kukkantson bele a 2011-es lakástextil trendekbe!

2010.12.02. 09:09 Rovitex

 A Heimtextil minden tavasszal felkéri a világ elsőszámú textiltrend szakértőit, hogy határozzák meg közösen az arra az évre érvényes lakástextil trendeket. A tervezők a világ minden pontjáról érkeznek Frankfurt am Mainba - Japánból, Nagy-Britanniából, Hollandiából, Olaszországból és Németországból – ahol közösen töltenek el pár napot ötleteléssel, új textilek megismerésével és a különböző irányvonalak meghatározásával.  Az ötletbörze végeredményét a Heimtextil minden évben egy jópofa könyv formájában tárja nyilvánosság elé, melyben széleskörű leírással szerepelnek a legújabb trendek, tele van képekkel és még Pantone skálát is találhatunk benne. 2011-re négy nagyon izgalmas irányvonalat sikerült meghatározni, melyeket most mi is bemutatunk Önöknek.

 
 
Józanság
 
Az elmúlt években domináló „keveset és gyakran” fogyasztási megközelítésével ellentétben a divat, az élelmiszer-fogyasztás és az otthonok terén az új mottó a „minőség a mennyiség előtt”.
 
Jelszavai
Higgadtság – Életstílusunk kialakítása során olyan termékeket keresünk, melyek érzelmi reakciókat váltanak ki belőlünk.
Az Új Iskola – A klasszikus múlt évszázad közepi design hatását értelmezi újra egy új generáció számára.
Minimál Luxus – A sima, egyszerű és letisztult design iránti igényt kielégítve, a Minimál Luxus időtlen és elegáns esztétikai élményt ad.
Klasszikus modernitás – Tisztességet, minőséget és időtlenséget sugall. Ez a kortárs, 50-es éveket idéző stílus eredetiségre, a múltba való vágyódásra utal.
 
 
Keverék

Az optimizmus és kísérletező kedv háttere előtt ezt a vibráló esztétikai irányzatot kulturális és szemiotikus utalások vad keveréke tüzeli.
 
Jelszavai
Kísérleti – Buja, dús jelek és kifejező, festi minták és grafikák mozgatják az energia és a dinamizmus érzékét.
Kulturális hibrid – Dekadens és költői – ez a kaotikus irányzat a kulturális örökséget, bennszülött mesterséget és nosztalgiát vegyít.
Mű-szaki-ság – A modernitás és örökség keveréke – a Technicraft irányzat feltárja a technológia és a mesterségbeli szakértelem, az innováció és hagyomány szintézisét.
Kincs és Giccs – A giccses lim-lomnak ebben a vetületében a modern és az ősi technológia ötvöződik az értékes kinccsel.
 
 
 
Hasznosság
A fogyasztói társadalom ellen irányuló reakcióban az emberek kifejezik újonnan született készségüket, nyitottságukat arra, hogy a fényes és agresszíven reklámozottakat nyersen vágott és alapvető dolgokra cseréljék.
 
Jelszavai
Rögtönzött megoldás – A desingnerek a rögtönzött megoldások mantráját ünneplik azzal, hogy a ne-pocsékolj, ne-követelj elvre való érzékenységet választják.
Ipari hangsúlyok - Az egyszerű és őszinte textil technikák megnyugtató családiasság érzését kölcsönözik.
Munkaruha - Az autentikus, időtálló termékek a nosztalgia, örökség és mesterségbeli tudás áramlatát hozzák, és a hosszan tartó érték ígéretét közvetítik.
Luxus hasznosság - A designerek a standard ipari és kereskedelmi berendezési tárgyakból merítenek inspirációt.

 

 

Vadon

Az önellátás és a szuper-fenntartható életstílus igényétől hajtva, ezek a fogyasztók eltérítik a radart, hogy újra egyesülhessenek a természettel és az emberi mivoltunk alapvető állapotával.

Jelszavai
Primitív nyersesség - A Primitive Raw (proimitív nyersesség) irányzata egy újonnan ébredt érdeklődést harangoz be az ősi technológiák iránt.
A természet betakarítása - A nyersanyagok szelidítetlen öko-irányt teremtenek, a vad, természetes formákat ünnepelve.
Népmesék - Összekötve a helyit és a globálist, a designerek új generációja fordítja le az elfelejtett szakmákat és fortélyokat.
Megszelidítetlen természet - A természetet átalakítva – de nem kitermelve – ezt a design –vonalat a történelmi kézművesség újjáéledése inspirálta.

Szólj hozzá!

Címkék: trendek frankfurt trend józanság 2011 lakástextil vadon hasznosság keverék heimtextil

A bejegyzés trackback címe:

https://rovitex.blog.hu/api/trackback/id/tr982487714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása